Verlies komt op verschillende manieren en vaak op een onverwacht moment voor. Een dierbare overlijdt, je komt in een echtscheiding, je verliest een deel van je gezondheid of je raakt je baan kwijt. Het hoort bij het leven, maar kan het ook ingrijpend veranderen. Verlies verwerken en aanvaarden kost tijd en heeft aandacht nodig.

Na verlies komt een periode van rouw. Iedereen rouwt op een eigen manier en iedereen ervaart die rouw op een eigen manier. Soms lijkt het alsof je de enige bent die daar last van heeft. Je kunt bijvoorbeeld gevoelens van verdriet en eenzaamheid accepteren, terwijl je sterke emoties als woede of agressie juist niet durft te laten zien. Je neemt afscheid van het leven zoals het was en waar je aan gehecht was.

Rouw kun je ook wel zien als de achterkant van liefde. Het hoort bij een ingrijpend verlies. Daarom is rouw ook zo persoonlijk, en voor iedereen anders.

Ondersteuning
Verlies en rouw vragen daarom tijd en aandacht. Het kan echter zo zijn dat je vastloopt in het rouwproces, of dat je het te zwaar vindt om het alleen te doen. In dat soort gevallen kan professionele ondersteuning en begeleiding wenselijk zijn.
Op een persoonlijke wijze werk ik met jou samen om te onderzoeken hoe je een nieuwe balans en invulling aan je leven kan geven. Zo leer je beter om te gaan met verlies.